Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

łazanki-ktos Zna Zajefajny Przepis


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

Offline #1 wonszPyton

wonszPyton

    Guru

  • Użytkownik forum
  • 394
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5679 postów
  • Gadu-Gadu: 1083878
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Dublin

Napisano 15 luty 2010 - 14:41

łelkam

pani domu kazała mi zrobic wyszynk dnia dzisiejszego i padło na łazanki-ktoś zna jakis sprawdzony przepis??

Offline #2 zda

zda

    Life = online

  • Użytkownik forum
  • 20
  • PipPipPipPipPip
  • 4299 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 15 luty 2010 - 14:47

Zupa 'Zacierka'
Zeszklic pokrojona w kostke cebule (duzo). W garnku zagotowac wode z kostka warzywna. Dodac troche soli. Do gotujacej wody dodac lazanki, wymieszac. Nie zmniejszac ognia pod garnkiem. Po ok 7-9 min dodac pokrojone w mala kostke ziemniaki. Gotowac z lazankami ok 10 min. Dodac pieprz. Podawac zupe w talerzu, na gore dac duzo usmazonej cebuli. Smacznego ;)

Zupa latwa w przyrzadzeniu i pyszniutka.

Offline #3 elKoguto

elKoguto

    Life = online

  • Użytkownik forum
  • 453
  • PipPipPipPipPip
  • 3795 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Planeta ziemia

Napisano 15 luty 2010 - 14:47

Jasne że znam. Do łazanek dodaj kapustę ;)

Offline #4 zda

zda

    Life = online

  • Użytkownik forum
  • 20
  • PipPipPipPipPip
  • 4299 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 15 luty 2010 - 14:52

Jasne że znam. Do łazanek dodaj kapustę ;)



Hehe, ja wole z grzybami i troche kapusty.
Przepis: gotuje lazanki. W garze obok kapusta poszatkowana + grzyby (oczywiscie najlepsze prawdziwe, ale mozna zastapic pieczarkami) + sol + pieprz + Vegeta + ziele + galka muszkatalowa + liscie laurowe. Gotujemy. Woda musi wyparowac, ewnetualnie odlac wode jak juz kapusta gotowa. Dodac przeciez pomidorowy wg uznania + czosnek zgnieciony. Dodac ugotowane lazanki, ewentulanie lazanki wylozyc na talerz i na gore klas (lub z boku) kapuste.
Ale ta zupa o wiele lepsza ;)

Offline #5 lilli

lilli

    Stały bywalec

  • Użytkownik forum
  • 2
  • PipPipPip
  • 571 postów
  • Gadu-Gadu: 5854242
  • Płeć:Kobieta
  • Miejscowość:co.kildare

Napisano 15 luty 2010 - 16:22

a ja robię z mięskiem ;)

pół kg. mielonego (najlepiej wołowego) podsmazyć na patelni z cebulką, ugotować kapustę kiszoną, makaron do łazanek, wymieszać razem, takie wymieszane jeszcze chwilkę podsmażyć, tam da da daaaaaam ;)
jak ja sobie z tym radzę, to myślę że nikt nie powinien mieć z tym problemów ;) :)
I hear babies cryin'.... I watch them growThey'll learn much more... than I'll ever knowAnd I think to myself... what a wonderful world...

Offline #6 ijabubai

ijabubai

    Częsty gość

  • Użytkownik forum
  • 98
  • PipPip
  • 460 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 15 luty 2010 - 18:14

Ja robie podobnie jak Lili :D

makaron łazanki z polskiego sklepu( przerabiałam pene czy świderki, łazanki muszą byc i koniec ! :P ) gotujesz i podsmarzasz na patelni- do michy; kiszona kapusta ze słoja ugotowana z zielem angielskim, listkiem , przyprawami podsmazam i do michy;cebulka z boczusiem... podsmazam i do michy ;) Wszystko mieszamy i ... smaczego ! ;)
Te podsmazanie jest tuczące i nie zdrowe , ale daje taki smaczek :) u mnie wielka plastikowa micha starcza na 1 obiad dla 4 :P




PLka
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.