Drodzy forumowicze!
Wielu, zwłaszcza znających mnie osobiście, zgodzi się zapewne z teza, ze jestem wariat. Zreszta, co tu duzo kryc, zgadzam się z nia i ja

Najczęściej podnoszone zarzuty dotycza tego, ze jestem zbyt naiwny, zbyt ufny i zbytnio napakowany marzeniami. Ze?jestem idealista.
Głupcem bym był, gdybym zaprzeczyl.
Od zawsze bowiem miałem glowe napakowana ideami pomocy innym, ideałami silaczek, pracy u podstaw i wielkich zrywow...
No i jedna z nich szczegolnie - patriotyzmem.
Uwazam bowiem za swoj obowiazek, zaszczyt i przywilej pomaganie swojemu krajowi i swoim rodakom tak bardzo jak to mozliwe. Nie ponad sily, ale na tyle na ile moge.
Duze tu uklony dla zgnilego moralnie Zachodu, ktory przekonal mnie, ze jednostka moze - jesli chce, zrobic naprawde, naprawde duzo.
Stad wiele pomyslow mam, niektore realizuje, przy innych ponosze porazke...
Mam tez kolejny:
Wypromujmy marke Poland.Sluchajcie!
Ci z Was, ktorzy maja jakies tam pojecie o marketingu wiedza, ze marke tworzy sie latami, ze potrzeba do tego lat i srodkow.
Ale - potrzeba tez wyobrazni i pomyslow.
Nasze dotychczasowe rzady zrobily w tej kwestii niewiele, a przeciez nasz kraj ma mnostwo do zaoferowania - chocby jako atrakcja turystyczna czy miejsce pod inwestycje.
My zas mamy tu olbrzymia i jedyna w swoim rodzaju szanse wypromowania naszego kraju poza jego granicami.
Mowiac my, mam na mysli tych z Was, ktorzy wyjechali z Polski po 2004 roku (i wczesniej), ktorzy swoja ciezka praca wypromowali juz jedna polska marke - Polish Worker.
Wypromujmy teraz marke Poland.
Stad moj apel do Was - pomozcie!
Popatrzmy na inne kraje - ile wysilku wkladaja w promocje, ile pieniedzy, ilu ludzi. My zas tu, kazdy z nas moze byc takim ambasadorem Polski na obczynie.
Stad tez oglaszam konkurs i przeznaczam - z wlasnej kieszeni, 300 Euro na nagrody dla jego zwyciezcow.Konkurs jest prosty:
1) Wymysl haslo promujace Polske w jezyku angielskim - max. 5 slow.
2) Zaproponuj - i uzasadnij, miejsce lub przedmiot pochodzace z Polski, ktore powinno stac sie motywem przewodnim takiej kampanii promocyjnej.
3) Stworz projekt - graficzny, strony internetowej, muzyczny, biznes-plan, (cokolwiek), ktory moglby pomoc w kampanii promocyjnej.
ad1) Wiadomo, ze slowo ma najwieksza wartosc. Krotkie, dowcipne, zabawne bon-moty przechodza do historii: vide Veni, Vini, Vici czy Liberte, Egalite, Fraternite.
Moja propozycja - nie bioraca z przyczyn oczywistych udzialu w konkursie: Is Poland sexy?
Uzasadnienie: Krotkie, intrygujace, zmuszajace do zastanowienia.
ad2) Symbole odgrywaja wielka role. Paryz ma wieze Eiffla, Warszawa Syrenke, a najbardziej oczywistym (w Irlandii) przykladem jest popularna dublinska Szpila. Na poczatku budzila kontrowersje, a wystarczyl rok i stala sie symbolem miasta.
Co moze byc symbolem Polski - bocian, Krakow?
Cos charaterystycznego i kojarzacego sie tylko z Polska? Moze Kononowicz?

ad3) To juz pole do popisu.
Konkurs bedzie trwal do 11 lutego. Ogloszenie zwyciezcow - w poszczegolnych kategoriach: 28 (albo 30

lutego.
Postaram sie dotrzec do mediow w Eire by zamiescily info i zwyciezcow.
Kontakt z organizatorem:
Tel: 085 1073577
Mail: akson1@gazeta.pl
Ps: Nagrody - po 100Euro w kazdej kategorii przekaze osobiscie lub przeleje na wskazane przez zwyciezce konto. To juz sobie uzgodnimy.
Mysle tez o czyms takim jak nagroda publicznosci. Ze urzadze sonde, ktory z pomyslow, hasel najbardziej sie Wam podoba.
Akson - Nawiedzony
Ten post został edytowany przez akson1: 2007-11-23 11:48:01