Jaka pogoda w Irlandii- na co sie przygotować
Napisano 18 September 2007 - 06:06
Napisano 18 September 2007 - 07:01
a powaznie od paru tyg. jest w miare ladnie lecz deszcz pada tu kilkakrotnie razy czesciej niz w polsce.Trzeba przywyknac .. Parasolka tak tylko mocna bo wiatr ci ja polamie. Polecam kurtki przeciwdeszczowe, o rekawiczach tez pamietaj.Preferuj rzeczy szybko schnace (przynajmniej na poczatku zanim nauczysz sie suszyc pranie w IE
Napisano 18 September 2007 - 07:16
zimy do ciezkich nie naleza, zeszlej zimy snieg byl przez kilka godzin ledwie. temperatura mniej wiecej kolo zera rano, w nocy ewentualnie przymrozek do -2. nizszych temperatur sie nie spodziewaj. w ciagu dnia temperatura rosnie nierzadko osiagajac +10 kolo godziny 16- 17 ( sa to najcieplejsze godziny w calym dniu) - oczywsicie ta temperatura minimalna nie utrzymuje sie cala zime. najzimniej jest na koniec stycznia, luty ( tak bylo do tej pory) - a to moja 4ta zima teraz bedzie
a tak jak reklama pisal deszcz deszcz, chmury slonce descz deszcz deszcz.
Napisano 18 September 2007 - 07:16
hm... przygotuj sie na deszcz,moze jeszcze padac,dodam ze lac bedzie, albo kropic,spodziewaj sie tez deszczu
a powaznie od paru tyg. jest w miare ladnie lecz deszcz pada tu kilkakrotnie razy czesciej niz w polsce.Trzeba przywyknac .. Parasolka tak tylko mocna bo wiatr ci ja polamie. Polecam kurtki przeciwdeszczowe, o rekawiczach tez pamietaj.Preferuj rzeczy szybko schnace (przynajmniej na poczatku zanim nauczysz sie suszyc pranie w IE.
Tak......kropienie,deszcz i ulewa
a zupełnie poważnie CIEPLUTKA kurteczka przeciwdeszczowa to będzie Twój najlepszy przyjaciel(oczywiście z wwwwwiiiiiiieeeeellllllkim kapturkiem)
Następną sprawą jest też to gdzie będziesz pracował-bo inny zestaw ubraniowy preferowany jest do ciepłego banku-a inny na budowę
Napisano 18 September 2007 - 07:52
Napisano 18 September 2007 - 08:27
O pracę ubiegam sie w sektorze IT jako informatyk i byłbym juz dawno w Irlandii, gdyby nie to , że moj angielski miał dłuuuugą przerwę i brak kontaktu z "żywym" językiem poczynił pewne spustoszenia. Natomiat ciagły kontakt z angielskim technicznym w branzy IT daje mi szansę po doszlifowaniu jezyka na dalszą pracę w mojej zyciowej pasji.
Czyli raczej będę miał cielpło?
Napisano 18 September 2007 - 08:35
moze uzupelnie wypowiedz reklamy
zimy do ciezkich nie naleza, zeszlej zimy snieg byl przez kilka godzin ledwie. temperatura mniej wiecej kolo zera rano, w nocy ewentualnie przymrozek do -2. nizszych temperatur sie nie spodziewaj. w ciagu dnia temperatura rosnie nierzadko osiagajac +10 kolo godziny 16- 17 ( sa to najcieplejsze godziny w calym dniu) - oczywsicie ta temperatura minimalna nie utrzymuje sie cala zime. najzimniej jest na koniec stycznia, luty ( tak bylo do tej pory) - a to moja 4ta zima teraz bedzie
a tak jak reklama pisal deszcz deszcz, chmury slonce descz deszcz deszcz.
Kolo 16-17 ?? Przeciez tutaj to juz prawie zachod slonca!! Najcieplej mamy wtedy w porze lunchu i po!
Napisano 18 September 2007 - 08:48
#9 Gość_izabo_*
Napisano 18 September 2007 - 08:58
Piekne slonko i wiaterek
Napisano 18 September 2007 - 09:38
Przynajmniej trawa zielona i szybko rosnie na ogrodzie