Telewizja "n" W Irlandii
Napisano 21 March 2007 - 18:35
Mam pytanie - czy ktos z was z sukcesem zainstalowal i uzywa w Irlandii telewizje cyfrowa "N" ? Czy potrzebowaliscie jakis wiekszych talerzy czy tez moze jakis innych trickow aby zmusic ja do dzialania? Ja mam ciagle problemy ze zlapaniem sygnalu, pomimo wielu prob, ciagle nie dziala. Za wszelka pomoc bede wdzieczny, a i mysle ze innych forumowiczow tez to moze zainteresowac.
Z gory dzieki
Tomek
Napisano 21 March 2007 - 19:20
Napisano 21 March 2007 - 20:35
Bendzie dizalac wszedzie na swiecie oprucz srodka ziemi czyli arktyki:-). A ustawiac trzeba w strone Howth
Napisano 21 March 2007 - 20:47
W Dublinie N-ka dziala bez problemu prawie na maksymalnym sygnale. gdzie mieszkasz i jak ustawiasz czasze??
Mieszkam w Tullamore, Co. Offaly, czasze staralem sie ustawic wzgledem sasiadow ktorzy maja Cyfre+ to chyba tez z Hotbirda . A moze powiecie mi jak ustawic wzgledem talerza Sky z Astry? Niestety nie mam zadnych narzedzi pomiarowych wiec pozostaje mi metoda "na oko".
Napisano 21 March 2007 - 21:54
ok 15stopni na prawo (stojąc za talerzem i do gory kąt odchylenia pionowegook 26 stopniMieszkam w Tullamore, Co. Offaly, czasze staralem sie ustawic wzgledem sasiadow ktorzy maja Cyfre+ to chyba tez z Hotbirda . A moze powiecie mi jak ustawic wzgledem talerza Sky z Astry? Niestety nie mam zadnych narzedzi pomiarowych wiec pozostaje mi metoda "na oko".
Napisano 22 March 2007 - 09:51
Napisano 22 March 2007 - 10:05
ok 15stopni na prawo (stojąc za talerzem i do gory kąt odchylenia pionowegook 26 stopni
Super! Zadzialalo!
Aha dla potencjalnych kolejnych abonentow N-ki. Za antene uzywam siatkowy talerz po SKY z ichnim konwerterem. Instalacja to faktycznie lekko w prawo (max 15 stopni) patrzac od tylu telarza i rowniez lekko do gory (moze z 10 stopni, a moze nawet mniej). Generalnie, nie poddawac sie i chyba latwiej jest pierw ustawic talerz horyzontalnie w kierunku satelity, a pozniej bardzo delikatnie zmieniac kat elewacji.
Co do kolegi, ktory pytal sie o ceny itp.. to chyba najlepiej zaczac od strony http://www.n.pl
Pozdrawiam
Tomek
Napisano 12 June 2011 - 09:39
Sluchajcie wlasnie chce przeskoczyc z cyfry na n dajcie jakies szczegoly ile to kosztuje gdzie to kupic i czy to odbiera na normalnych tv? dziekuje pozdr
Jeśli skończył ci się już okres umowy z N-ką to teraz możesz kupić cały zestaw N-ki Polsatu lub Cyfry+ w Dublinie :-) bez konieczności latania do polski i wydawania majątku na bilety lotnicze. Jeśli będziesz zainteresowany to mogę przesłać ci więcej informacji na email.
Napisano 12 June 2011 - 09:56
Bez koniecznosci wydawania majatku na bilety lotnicze do Dublina kupi sobie zestaw w PlJeśli skończył ci się już okres umowy z N-ką to teraz możesz kupić cały zestaw N-ki Polsatu lub Cyfry+ w Dublinie :-) bez konieczności latania do polski i wydawania majątku na bilety lotnicze. Jeśli będziesz zainteresowany to mogę przesłać ci więcej informacji na email.
"Czy to przypadek ze doba ma 24 godziny a skrzynka ma 24 piwa"- Stephen Wright