Swift Peka S.a.
Napisano 31 October 2006 - 15:29
Od piatki usiluje przeslac pieniadze do polski na konto w PEKAO S.A. - robilem to juz zo miesiac ale z innego banku z BOI i pomijajac uciazliwosc lazenia do branchu z papierami wszystko bylo OK.
Przenioslem sie jednak do AIB (z roznych przyczyn) - i od razu zonk - nie moge wyslac kasy do PL bo twierdza ze SWIFT code ktory im podaje jest juz nieaktualny. Swift ktory mam to PKOPPLPW. Sprawa jest zabawna bo jak dzwonie do PL pod +48 42 683 8232 to dostaje wlasnie taki SWIFT !!!. Placowka w moim miescie nie ma swojego SWIFT'u (co mnie nie dziwi).
Czy ktos moze mi to wytlumaczyc ??? Ogolnie torche mi sie spieszylo a teraz to pewnie zrobie przelew na konto w BOI (na cale szczescie jeszcze nie zamknalem) wezme dzien wolnego, pojade i zrobie ten cholerny przelew !!!
Any idea ??
Pozdrawiam
Tomek
Napisano 31 October 2006 - 16:12
Witam ,z racji tego ze tez korzystam z uslug AIB moze moje uwagi beda pomocne.Sprawdz czy na druku polecenia przelewu w rubryce numer konta tzw IBAN przed cyframi wpisales PL .Dla przykladu ,pierwsze pole to cod SWIFT PKOPPLPW,pod spodem wpisujesz PL i caly numer konta,sproboj tak powinno dzialac.PozdrawiamWitam
Od piatki usiluje przeslac pieniadze do polski na konto w PEKAO S.A. - robilem to juz zo miesiac ale z innego banku z BOI i pomijajac uciazliwosc lazenia do branchu z papierami wszystko bylo OK.
Przenioslem sie jednak do AIB (z roznych przyczyn) - i od razu zonk - nie moge wyslac kasy do PL bo twierdza ze SWIFT code ktory im podaje jest juz nieaktualny. Swift ktory mam to PKOPPLPW. Sprawa jest zabawna bo jak dzwonie do PL pod +48 42 683 8232 to dostaje wlasnie taki SWIFT !!!. Placowka w moim miescie nie ma swojego SWIFT'u (co mnie nie dziwi).
Czy ktos moze mi to wytlumaczyc ??? Ogolnie torche mi sie spieszylo a teraz to pewnie zrobie przelew na konto w BOI (na cale szczescie jeszcze nie zamknalem) wezme dzien wolnego, pojade i zrobie ten cholerny przelew !!!
Any idea ??
Pozdrawiam
Tomek
Napisano 31 October 2006 - 18:28
A z paru telefonow do PL wiem ze jest poprawny. Na razie problem rozwiazalem no okredke - znajomy wysle mi kase z innego banku - ale z AIB bede walczyl dalej.
Tomek
Napisano 31 October 2006 - 19:10
A najlepiej wysylaj przez internet.
Napisano 01 November 2006 - 10:57
Niestety nie moge przez internet bo od dwu tygodni wysylaja mi karty z kodami jednorazowymi !!
Pozdrawiam
Tomek
Napisano 24 November 2006 - 12:45
Napisano 24 November 2006 - 12:53
Witam !A propo, czy wiecie ile wynosi w banku Pekao S.A. prowizja za odebranie przelewu z Irlandii???
o ile sie nie myle to jest to ok 30 zl !
Jak bedziesz w Poland to załóż sobie konto w euro w WBK oni przyjmuja bez zadnych prowizji !
pozdrawiam
Napisano 24 November 2006 - 13:59
Napisano 24 November 2006 - 14:31
Pozdrawiam, Krzysztof
Napisano 24 November 2006 - 14:37
Napisano 24 November 2006 - 14:44
A tak powaznie to powodzenia